Kemisk peeling

AHA / PHA Behandling

AHA (Alpha Hydroxid Acids) och PHA (Alpha Polydroxid Acids) eller fruktsyror. Dessa peelingar är relativt snälla, även om det finns olika styrkor, de jobbar ytligt och reducerar bara en del döda hudceller. En viss rodnad kan uppstå efter en behandling, den lägger sig snabbt. Huden kan efter någon dag kännas torr och stram under några dagar.

Denna peeling passar så gott som alla hudtyper.  En AHA – peeling rekommenderas till personer som vill fräscha upp huden och/eller har begynnande ålderstecken. Vi rekommenderar oftast en kur om 6 behandlingar med en till två veckors mellanrum.

I AHA kemisk peeling ingår:

Kemisk peeling, ansiktsmassage och avslutande mask

25 min 550 kr
kur 6 ggr 2 750 kr
Kemisk peeling - Spring Hudvård

För vilka problem kan man använda AHA/PHA kemiska peelingar?

  • solskadad och ojämn hud
  • o brun pigmentering, åldersfläckar, fräknar
  • fina linjer
  • akne och rosacea

Vilka förbättringar kan jag se?

  • huden ser hälsosammare ut och har mer lyster
  • man får mjukare och jämnare hud
  • mörka pigmenteringsfläckar blir svagare
  • lindrar akne och/eller rosacea aktiv fas
  • fina linjer och milt akneärr syns mindre

Mer om olika kemiska peelingar

Kemisk peeling kallas behandlingar där olika aktiva ämnen appliceras på huden för att förbättra och föryngra den.

Genom att applicera syror i olika koncentrationer på huden orsakar man en avflagning så att gamla hudceller försvinner och ny hud framträder. Man kan göra kemisk peeling för att se lite fräschare ut och förebygga åldrandet eller p.g.a. medicinska skäl som t.ex. akne, akneärr, pigmentfläckar, grova porer och åldrad hud.

Skillnaden mellan de olika kemiska peelingarna är mängden hudceller de reducerar. Ju surare en syra är samt hur många procent av det aktiva ämnet produkten innehåller desto effektivare peeling. Den mildaste varianten med bl a AHA och PHA ger endast en lätt avstötning av gamla hudceller. Man ser direkt mycket fräschare ut. De starkare peelingarna med bl.a. TCA ger en tydlig avflagning under läkningsprocessen som pågår under ca 2 veckor. Behandlingen ger bäst resultat på ojämn pigmentering och hudstruktur.

Vilken peeling som passar bäst kommer vi fram till under konsultationen där vi skräddarsyr din behandling. Det är inte alltid en fördel att göra en tuffare djup peeling, utan oftast behövs bara fler lättare peelingar vilket ger mindre risk för biverkningar.