Vaxning

Vaxning - Spring Hudvård

Att använda vax för hårborttagning är en tradition som går långt tillbaka i tiden och är fortfarande en av de vanligaste och mest skonsamma metoder för dig som vill ha en len och hårfri hud.

Hårvaxning passar alla hårtyper och eftersom kroppshåren avlägsnas ända från roten, uppstår ingen stubb.  Du kan njuta i veckor av silkeslen hud.

Vaxtyper vi använder

Kallvax:
Kallvaxet är ett oljebaserat vax som man först värmer upp och stryks över området som ska vaxas.  En vävremsa läggs sedan över området för att sedan snabbt ryckas bort, med följer både vax och hår!

Detta vax används på tåliga hudytan därför den fastnar också på huden och hudceller kan följa med.

Varmvax:
Varmvax kan också kallas för bivax. Det har hårdare konsistens när den kallnar än kallvax då det innehåller mer mängd bivax än kallvax. Man värmer upp vaxet till en behaglig temperatur appliceras i en lagom tjock lager på huden. När vaxet börja stelna dras bort snabbt.

Detta vax är skonsammare därför den inte fastnar på hudytan, rycker bara hårstråna.

Innan och efter din vaxning

För bästa resultat behöver det hår som du vill vaxa vara tillräckligt långt. Vi brukar rekommendera cirka 3 veckors utväxt efter senaste rakning. Därefter är den optimala intervallen för långvarigt resultat var 4-5 vecka.

För att få den bästa effekten rekommenderas att från en vecka efter behandlingen använda en peeling-kräm eller skrubbhandske veckovis på området för att hjälpa hårstråna växa ut och förebygga inåtväxta hårstrån.

Undvik att sola, bada i bassäng, bastu och träna 24 timmar (eller så länge du har rodnad) efter din vaxning.

Alla kan få hudreaktioner vid hårborttagning. Den vanligaste reaktionen är en lindrig rodnad som är snabbt övergående inom 48 timmar. Det händer också att när håret börjar växa vänder det sig inåt på grund av att stråna är både tunnare och svagare.

Överläpp 150 kr
Halva ben 500 kr
Hela ben 650 kr
Bikinilinje
i samband men vaxning av flera områden
380 kr
150 kr
Brasiliansk/intim (kvinnor)
i samband men vaxning av flera områden
550 kr
400 kr
Armhåla
i samband men vaxning av flera områden
300 kr
150 kr
Armar
i samband men vaxning av flera områden
350 kr
300 kr
Rygg eller bröst (herrar) 650 kr
Rygg och bröst (herrar) 890 kr